Đề thi Trung học phổ thông Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2017 - Đề 02 - Trường THPT Mù Cang Chải (Có đáp án)

doc 8 trang Người đăng duyenlinhkn2 Ngày đăng 02/07/2022 Lượt xem 272Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem tài liệu "Đề thi Trung học phổ thông Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2017 - Đề 02 - Trường THPT Mù Cang Chải (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Đề thi Trung học phổ thông Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2017 - Đề 02 - Trường THPT Mù Cang Chải (Có đáp án)
SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO YÊN BÁI KỲ THI TRUNG HỌC PHỔ THÔNG QUỐC GIA NĂM 2017
 ĐỀ MINH HỌA BÀI THI: TIẾNG ANH
 (Đề thi có 07 trang) (Thời gian làm bài : 60 phút , không kể thời gian phát đề)
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.
Question1: A. cheer B. chemist C. check D. chat
Question 2: A. stopped B. followed C. rained D. believed
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.
Question3: A. Engineering 	B. Economics	 C.recommend	D. curriculum
Question 4:A. economy 	B. certificate 	C.graduate	D.semester
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that need correction in each of the following questions.
Question5: My sister told me to watch the milk and don’t let it boiled over.
 A B C D
Question 6:Fertilizer, which is added to the soil to replace or increase plant nutrients, include animal and green
 A B C
 manure, fish and bone meal and compost.
 D
Question7: We had better to review this chapter carefully because we will have 
 A B 
some questions on it on our teast tomorrow.
 C D
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Question8: I’d like to invite him todinner next week, if that’s OK with you.
	A. a	B. an	C. the	D. no article
Question9. We invited twenty people, but only five
	A. turned in	B. turned out	C. turned round	D. turned up
Question10 . Many people will be out of if the factory is closed.
A. career 	B. job	 C. profession 	D.work 
Question11. Do you know the person next to you in the evening class?
Whose sitting 	B.whom sits 	C. sitting 	D. who sit 
Question12. Tony is believed.for liverpool last week.
Having left 	B. to have left 	C.to leave 	D. living 
Question13. is increasing, which results from economics crisis.
A.Employment 	B.Unemployed 	C.unemployment 	D.employ
Question14. In the USA the first stage of compulsory educationas elementary education.
To be generally known 	B. is generally known 
C. generally known 	D. is generally knowing
Question15. It is vital to create a good impression.your interviewer.
On 	B. with 	C. at 	D. for
Question16. Geometry is the branch of mathermaticsthe properties of time,curves, shapes, and surfaces. 
It’s concernd with B. that concerned with C. concerned with D. its concerned are
Question17. He didn’t know.or stay until the end of the festival.
Whether to go B. if that he should go C. to go D. if to go
Question18. I had a road accident when I........a phone call in the car.
A. made B. make C. was making D. am making
Question19. Tom did......good work on his first examination that he quickly drew the attention of the whole class.
A. too B. such C. many D. much
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.
Question 20: Ann: “ I’m having an interview tomorrow.” Tom: “..”
 A. Great	B. Good job	C. Well done 	D. Good luck
Question21. Mike: Help yourself with some chicken. – Mary: 
A. Thank you	 B. Never mind	C. No, I don’t like chicken	D. Yes, I will
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions
Question 22. Iam becoming increasingly absent-minded. Last week, I locked myself out of my house twice.
Being considerated of things 	B.often forgetting things 
C.remembering to do righ thing 	D. forgetful of one’s past
Question23. Many young children are spending large amounts of time watching the T.V without being aware of its detriment to their school work.
Harm 	B. advantage 	C. support 	D. benefit
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions
Question 24. That is a well-behaved boy whose behaviour has nothing to complaint about.
Good behavior 	B.be having improperly 	C.be having nice 	D.having cleverly.
Question25. The most important thing is to keep yourself occupied.
busy	B. comfortable	C. free	D. relaxed
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.
Question26. Neither Bill nor Janet likes chocolate cakes.
	A. Bill doesn’t like chocolate cakes, and Janet doesn’t neither.
	B. Bill doesn’t like chocolate cakes, and either does Janet.
	C. Bill doesn’t like chocolate cakes, and neither likes Janet.
	D. Bill doesn’t like chocolate cakes, and neither does Janet.
Question 27. Despite his inexperience in the field, John applied for the job.
	A. John applied for the job because he had experience in the field.
	B. John didn’t apply for the job because of his inexperience in the field.
	C. John applied for the job even though he had no experience in the field.
	D. John was unable to do the job because he was inexperienced
Question 28. They are my two sisters. They aren’t teachers like me.
A. They are my two sisters that are teachers like me
B. They are my two sisters, neither of whom are teachers like me .
C. They are my two sisters both, both of those are teachers like me.
D. Unlike me, neither of my two sisters aren’t teachers.
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.
Question 29: A waitress served us. She was very impolite and impatient.
A. A waitress, who served us, was very impolite and impatient.
B. A waitress which served us, was very impolite and impatient.
C. A waitress who served us was very impolite and impatient.
D. A waitress whom served us, was very impolite and impatient.
Question30: If she wasn’t wearing a seat- belt, she was injured.
A. If she hadn’t been wearing a seat- belt, she wouldn’t have been injured.
B. If she had been wearing a seat- belt, she would have been injured.
C. If she had been wearing a seat- belt, she wouldn’t be injured.
D. If she had been wearing a seat- belt, she wouldn’t have been injured.
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35.
I loved many books, Gone with the wind, Lone Cowboy, and The Hauting of Hill House..........(31) different reasons. I loved the epic scope of Gone With the Wind, admired Will Janme’s freedom..........(32) a lone cowboy, and slammed Hill House shut right in the middle, too terrified to go on!
Of course books changed my thinking- by..........(33)me think. They chaned my life by improving mmy writing. I was already writing as a teenager, in fact, I began as a child. Books showed me.......(34) could be done and how to do it.
Books meant everything to me as a teenager. They have been friends and family, escape, travel, romance and..........(35) times a lifeline to grab onto. Ican’t imagine a world without books.
Question 31. A. with B. to C. because D. for
 Question 32. A. in B. like C. as D. with
 Question 33. A. to make B. made C. making D. make
 Question 34. A. what B. how C. when D. why
Question 35. A. on B. at C. in D. with
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.
Over the past 600 years, English has grown from a language of few speakers to become the dominant language of international communication. English as we know it today emerged around 1350, after having incorporated many elements of French that were introduced following the Norman invasion off 1066. Until the 1600s, English was, for the most part, spoken only in England and had not expanded even as far as Wales, Scotland, or Ireland. However, during the course of the next two century, English began too spread around the globe as a result of exploration, trade (including slave trade), colonization, and missionary work. Thus, small enclaves of English, speakers became established and grew in various parts of the world. As these communities proliferated, English gradually became the primary language of international business, banking, and diplomacy.
 	Currently, about 80 percent of the information stored on computer systems worldwide is in English. Two thirds of the world's science writing is in English, and English is the main language of technology, advertising, media, international airport, and air traffic controllers. Today there are more than  700  million English users in the world, and over half of these are non-native speakers, constituting the largest number of non-native users than any other language in the world.
 Question 36.  What is the main topic of the passage?
    	A. The number of non-native users of English.
   	 B. The French influence on the English language.
   	 C. The expansion of English as an international language.
  	  D. The use of English for science and technology.
Question 37.  In the first paragraph, the word "emerged" is closest in meaning to 
   	 A. appeared                  B. hailed                      C. frequented                  D. engaged
Question 38. In the first paragraph, the word "elements" is closest in meaning to   
    	A. declaration               B. features                         C. curiosities                   D. customs
Question 39. Approximately when did English begin to be used beyond England? ____ .
 	   A. In 1066                     B. around 1350                 C. before 1600            D. after 1600
Question 40.  According to the passage, all of the following contributed to the spread of English around the world ______ .
   	 A. the slave trade          B. the Norman invasion    C. missionaries                D. colonization
Question 41.  In the second paragraph, the word "stored" is closest in meaning to  ____ . 
  	  A. bought                      B. saved                            C. spent                            D. valued
Question 42. According to the passage, approximately how many non-native users of English are there in the world today ? ____ .
 	  A.  a quarter million        B. half a million                C. 350 million                 D. 700 million                 
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 43 to 50.
Harvard University, today recognized as part of the top echelon of the world’s universities, came from very inauspicious and humble beginning.
This oldest of American Universities was founded in1636, just sixteen years after the Pilgrims landed at Plymouth. Included in the Puritan emigrants to the Massachusttes colony during this period were more than 100 graduates of England’s prestigious Oxford and CambridgeUniversities, and these universities graduates in the New Word were determined that their sons would have the sameuducation opportunities that they themselves had had. Because of these support in the colony for an institution of higher learning. The General Court of Massachusettes appropriated 400 pounds for a college in October of 1636 and early the following year decided on a parcel of land for the school:This land was in an area called Newetowne. Which was later renamed Cambridge after its English cousin and is the site of the present- day university.
	When a young minister named John Harvard, who came from the neighboring town of Charlestowne, died from tubeculosis in 1638, he will half of his estateof 1.700 pounds to the fledgling college. Inspite of the fact that only half of the bequest was actually paid, The GeneralCourt named the college after the minster in appreciation for what he had done.The amount of the bequest may not have been large, particularly by today’s standard, but it was more than the GeneralCourt had found it necessary to appropriate in order to open the college.
	Henrry Dunster was appointed the first president of Harvard in 1640, and it should be noted that in addition to serving as president, he was also the entire faculty, with an entering freshment class of four students. Although the staff did expand somewhat, for the first century of its existence the entire teaching staff consisted of the president and three or four tutors.
Question 43. The main idea of this passage is that_____________
A.Harvard University developed under the uuspices of the General Court of Massachusetts
B. What is today a great university started out small
C. John Harvard was key to the development of a great university
D. Harvard is one of the world’s most prestigious universities.
Question 44: The passage indicates that Harvard is _______________________
One of the oldest universities in the world 	B. the oldest university in the world 
One of the oldest universities in American. 	D. the oldest universities in American
Question 45: It can be inferred from the passage that the puritans who traveled to the Massachusetts colony were________________________
A.rather rich	 B. rather well-eduacated 
C. rather supportive of the English Government 	D. rather undemocratic
Question 46. The pronounce “ They” in the second paragraph refers to__________________
Sons B. University graduates
C.Oxford and Cambridge universities D.educational opportunities
Question 47. The “ pounds” in the second paragraph are probably _____________________
A.units of money 	B. college students	C. Types of books 	D. school campuses
Question 48. Which of the following is NOT mentioned about John Harvard?
A.What he died of 	B. Whether he came from 
C. where he was buried 	D. How much he bequeathed to Harvard
Question 49. The passage implies that____________________________
 	A.someone else really served as presidentof Harvard before Henry Dunster
B. Henry Dunster was an ineffective president.
C. Henry Dunster spent much of his time as president managing the Harvard faculty
D. The position of president of Harvard was not merely an administrative position in the early ears. 
Question 50. The word “ somewhat” in the last paragraph could best be replaced by_______________
A.to and pro 	B.back and forth 	C. side by side 	D.more or less
  The end
 ANSWER KEY
1
B
11
C
21
A
31
D
41
B
2
A
12
B
22
B
32
C
42
C
3
D
13
C
23
A
33
C
43
B
4
C
14
B
24
B
34
A
44
D
5
C
15
A
25
C
35
B
45
B
6
C
16
C
26
D
36
C
46
B
7
A
17
A
27
C
37
A
47
A
8
D
18
C
28
B
38
B
48
C
9
D
19
B
29
C
39
D
49
D
10
D
20
D
30
D
40
B
50
D

Tài liệu đính kèm:

  • docde_thi_trung_hoc_pho_thong_quoc_gia_mon_tieng_anh_nam_2017_d.doc