Đề thi thử Trung học phổ thông Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2017

doc 6 trang Người đăng duyenlinhkn2 Ngày đăng 01/07/2022 Lượt xem 769Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem tài liệu "Đề thi thử Trung học phổ thông Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2017", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Đề thi thử Trung học phổ thông Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2017
ĐỀ THI THỬ THPT QUOC GIA 26/2/2017
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.
Question 1:
A. society 
B. delegate 
C. president 
D. protection
Question 2:
A. packed 
B. punched 
C. pleased 
D. finished
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.
Question 3:
A. elegant 
B. authentic 
C. departure 
D. inherit
Question 4:
A. brochure 
B. achieve 
C. purchase 
D. teacher
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.
Question 5: Of all seashore plants, seaweeds are best able to tolerate long periods out of water, followed by long periods covering by water.
A. Of
B. best
C. by
D. covering
Question 6: Besides rainfall in the desert is low, it is one of the most important climatic factors in the formation of desert erosion features.
A. Besides
B. is low
C. it is
D. desert erosion
Question 7: Regardless of the homes from which students come, every one of whom usually has at least one person who cares.
A. the homes
B. from which
C. whom
D. cares
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Question 8: ______ in the atmosphere is the temperature falling below freezing. 
A. Frost is produced
B. Frost produces
C. What produces frost
D. What is frost produced
Question 9: ______ had the curtain been raised than the light went out.
A. Only when 
B. Scarcely 
C. Hardly 
D. No sooner
Question 10: A washing machine of this type will certainly ______ normal domestic use.
A. stand up for
B. come up with
C. get on to
D. take down with
Question 11: Don’t park your car before the office building, _____ you will have to pay for a fine. 
A. therefore
B. unless
C. because 
D. or 
Question 12: Buy me a newspaper on your way back, _____?
A. will you
B. don’t you
C. can’t you
D. do you
Question 13: People should not have children unless they are ______ to being responsible parents. 
A. allowed 
B. promised 
C. involved 
D. committed
Question 14: ______ so aggressive, we’d get on much better.
A. She was not
B. Had she not
C. Weren’t she
D. If she weren’t 
Question 15: The teacher told the pupils that salt water _____ at a lower temperature than fresh water.
A. froze
B. would freeze
C. freeze
D. freezes
Question 16: He has declared _____ building a new bridge.
A. about
B. against 
C. to 
D. in
Question 17: Although the producer is _____ to the reactions of his audience, he feels he must portray a ‘real’ situation.
A. enthusiastic 
B. respectful 
C. sarcastic 
D. sympathetic
Question 18: I am _____ tired to think about that problem now.
A. very
B. nearly 
C. far too 
D. much more 
Question 19: The Jackson won’t contribute to the Red Cross unless you _____.
A. go down on your knees
B. stand on your own feet
C. are on your last legs	
D. keep your head
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.
Question 20: The teacher asked students to discuss the situation: “Which is better, supermarkets or traditional markets?” 
- Jennifer: “I believe that supermarkets are much better than traditional markets.”
- Katherine: “_________. Each has its own features.”
A. I couldn’t agree with you more.
B. That’s completely true.
C. I disagree with you.
D. I can’t help thinking the same.
Question 21: Ann and Matthew are talking about the effects of global warming.
- Ann: “Does the global warming worry you?”
- Matthew: “_______”
A. What a shame! 
B. Oh, it’s hotter and hotter. 
C. I can’t bear to think about it. 
D. I don’t like hot weather.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
Question 22: “Edwards seems like a dog with two tails this morning”. “Haven’t you heard the news? His wife gave birth to a baby boy early this morning.”
A. very proud
B. very exhausted
C. extremely dazed
D. extremely pleased
Question 23: Shyness, the most common form of social anxiety, occurs when a person’s apprehensions are so great that they inhibit his making an expected or desired social response.
A. discharge
B. trigger 
C. restrain 
D. defer 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
Question 24: Nowadays, it was rather easy to buy a modern TV, and it does pack a punch to bring to life some really awesome visuals.
A. have little effect on something
B. make bad things happen
C. produce the results that aren’t intended
C. prevent something from coming into use
Question 25: But what most prevents women from reaching the boardroom, say bosses and headhunters, is lack of hands-on experience of a firm’s core business.
A. insignificant 
B. impractical
C. unavailable 
D. untested 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.
Question 26: Mr. Brown said, “Could you please wait here about half an hour?”
A. Mr. Brown asked me if I had been able to wait there about half an hour.
B. Mr. Brown asked me if I could wait there about half an hour.
C. Mr. Brown asked me to wait there about half an hour.
D. Mr. Brown asked me if I was pleased to wait there about half an hour.
Question 27: Alice and Charles did not decide to move to a bigger house until after the birth of their second child.
A. Only when Alice and Charles had their second child, they decided to move to a bigger house.
B. Only when Alice and Charles had their second child that they decided to move to a bigger house.
C. Only when Alice and Charles had their second child did they decide to move to a bigger house.
D. Only when had Alice and Charles had their second child than they decided to move to a bigger house.
Question 28: The spectators were so excited to see the race that they did not pay so much attention to that little incident.
A. Such excitement were the spectators to see the race that they did not pay attention to that little incident.
B. So excited were the spectators to see the race that they didn’t pay so much attention to that little incident.
C. The spectators paid full attention to the race with excitement, so they didn’t realize that little incident.
D. The spectators did not pay so much attention to that little incident because they were excited to see the race.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.
Question 29: The most successful candidates are not always the best educated. They are the best trained in the technique.
A. The most successful candidates are the best at training in the technique, if not they will need education.
B. The most successful candidates are people who are trained well in the technique, although well educated.
C. The most successful candidates are not only the best educated but also the best trained in the technique.
D. The most successful candidates are not always the best educated, but the best trained in the technique.
Question 30: It is raining cats and dogs outside. I want to climb the mountain today but I can’t.
A. It is the heavy rain that prevents me from climbing the mountain today. 
B. I find it rather hard to climb the mountain despite a heavy downpour outside.
C. The heavy rain makes it posssible for me to continue going climbing today. 
D. I can’t carry out my mountain climbing because there are many cats and dogs falling out the sky. 
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35.
TAKE A LOOK AT THE WORK
“To (31) ______ that students will be successful in school, parents need to look for indicators of school bonding,” said principal Mary Smith. “Talk of friends, (32) _______ about school, and a sense of belonging to a class and the school are indicators of that.”
“They also need to look for signs of academic engagement,” added Smith. By looking at the work their child brings home from school, they can often see indicators that he or she “is becoming an independent learner and (33) ______ age-appropriate responsibility for personal success.”
“Parents can tell a lot about a teacher’s curriculum by looking at the work their children bring home,” said Tim Messick. “If teachers present a curriculum (34) _____ has real-life connections and actively engages kids, and if those kids can articulate at the end of the day some of the exciting learning they have experienced, parents will be very happy.” 
“Parents should also expect to see assignments marked and returned promptly,” said Chris Rose. “If it is obvious that only the students are doing the work, it (35) ______ a very negative impression. If that’s the case - if the parents don’t think the teacher is doing his job - maybe they’re right.”
(Adapted from: www.educationworld.com)
Question 31:
A. approve 
B. prove 
C. insure 
D. ensure
Question 32:
A. enthusiasm 
B. enthusiastic 
C. enthuse 
D. enthusiastically
Question 33:
A. setting
B. maintaining
C. assuming 
D. solving
Question 34:
A. what 
B. whom 
C. who 
D. that
Question 35:
A. trusts 
B. creates 
C. draws 
D. takes
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.
People travel for a lot of reasons: Some tourists go to see battlefields or religious shrines. Others are looking for culture, or simply want to have their pictures taken in front of famous places. But most European tourists are looking for a sunny beach to lie on.
Northern Europeans are willing to pay a lot of money and put up with a lot of inconveniences for the sun because they have so little of it. Residents of cities like London, Copenhagen, and Amsterdam spend a tot of their winter in the dark because the days are so short, and much of the rest of the year in the rain. This is the reason why the Mediterranean has always attracted them. Every summer, more than 25 million people travel to Mediterranean resorts and beaches for their vacation. They all come for the same reason, sun!
The huge crowds mean lots of money for the economies of Mediterranean countries. Italy’s 30,000 hotels are booked solid every summer. And 13 million people camp out on French beaches, parks and roadsides. Spain’s long sandy coastline attracts more people than anywhere else. 37 million tourists visit yearly, or one tourist for every person living in Spain.
But there are signs that the area is getting more tourists than it can handle. The Mediterranean is already one of the most polluted seas on earth. And with increased tourism, it’s getting worse. The French can’t figure out what to do with all the garbage left by campers around St. Tropez. And in many places, swimming is dangerous because of pollution.
None of this, however, is spoiling anyone’s fun. The Mediterranean gets more popular every year with tourists. Obviously, they don’t go there for clean water and solitude. They tolerate traffic jams and seem to like crowded beaches. They don’t even mind the pollution. No matter how dirty the water is, the coastline still looks beautiful. And as long as the sun shines, it’s still better than sitting in the cold rain in Berlin, London, or Oslo.
(Adapted from “Modern Sun Worshippers”)
Question 36: The writer seems to imply that Europeans travel mostly for the reason that ______.	
A. they want to see historic remains or religious spots.
B. they are interested in different cultural traditions and social customs.
C. they would like to take pictures in front of famous sites.
D. they wish to escape from the cold, dark and rainy days back at home.
Question 37: In paragraph 2, cities like London, Copenhagen, and Amsterdam are mentioned _______.
A. to show that they are not good cities in terms of geography and climate.
B. to suggest that these cities lack places of historic interest and scenic beauty.
C. to prove that they have got more tourism than they handle.
D. to tell us how wealthy their people are.
Question 38: According to the passage, which of the following countries attracts more tourists than the others?
A. Italy
B. Spain
C. Greece
D. France
Question 39: The word “solid” in paragraph 3 means most nearly the same as ______.
A. seeming to be hard to book 
B. being uncomfortable to live in
C. having no spaces inside
D. having less people than normal
Question 40: The latter half of the last sentence in paragraph 3, “or one tourist for every person living in Spain” means _____. 
A. all the 37 million people living in Spain are tourists.
B. every Spanish is visited by a tourist every year.
C. every person living in Spain has to take care of a tourist annually.
D. every year almost as many tourists visit Spain as there are people living in that country.
Question 41: The word “tolerate” in paragraph 5 is closest in meaning to ______.
A. exclude
B. endure 
C. reject
D. neglect
Question 42: According to the passage, which of the following factors might spoil the tourists’ fun at Mediterranean resorts and beaches?
A. Polluted water
B. Crowded buses 
C. Traffic jams
D. Rainy weather
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 43 to 50.
While some forecasting methods had limited success predicting the 1997 El Nino a few months in advance, the Columbia University researchers say their method can predict large El Nino events up to two years in advance. That would be a boon for governments, farmers and others seeking to plan for the droughts and heavy rainfall El Nino can produce in various parts of the world.
Using a computer, the researchers matched sea-surface temperatures to later El Nino occurrences between 1980 and 2000 and were then able to anticipate El Nino events dating back to 1857, using prior sea-surface temperatures. The results were reported in the latest issue of the journal Nature.
The researchers say their method is not perfect, but Bryan Weare, a meteorologist at the University of California, Davis, who was not involved in the work, said it “suggests El Nino is indeed predictable.” “This will probably convince others to search around more for even better methods,” he added. 
The new method “makes it possible to predict El Nino at long lead times,” said lead author Dake Chen of Columbia University’s Lamont-Doherty Earth Observatory. “Other models also use sea-surface temperatures, but they have not looked as far back because they need other data, which is only available for recent decades,” Chen said.
The ability to predict the warming and cooling of the Pacific is of immense importance. The 1997 El Nino, for example, caused an estimated $20 billion in damage worldwide, offset by beneficial effects in other areas, said David Anderson, of the European Centre for Medium-Range Weather Forecasts in Reading, England. The 1877 El Nino, meanwhile, coincided with a failure of the Indian monsoon and a famine that killed perhaps 40 million in India and China, prompting the development of seasonal forecasting, Anderson said.
When El Nino hit in 1991 and 1997, 200 million people were affected by flooding in China alone, according to a 2002 United Nations report. While predicting smaller El Nino events remains tricky, the ability to predict larger ones should be increased to at least a year if the new method is confirmed, Anderson wrote in an accompanying commentary. El Nino tends to develop between April and June and reaches its peak between December and February. The warming tends to last between 9 and 12 months and occurs every two to seven years. Chen said the new forecasting method does not predict any major El Nino events in the next two years, although a weak warming toward the end of this year is possible.
(Source: www.nbcnews.com)
Question 43: The Columbia University researchers studied the relationship between the past EI Nino occurrences and _______.
A. the droughts and heavy rainfall 
B. some forecasting methods 
C. wind direction and ocean current
D. sea-surface temperatures
Question 44: The word “a boon” in paragraph 1 probably means ______.
A. new information
B. living condition
C. good news 
D. scientific evidence
Question 45: It is stated in the passage that Bryan Weare ______.
A. worked at the California University, but he used to live at the Columbia University.
B. didn’t do research on El Nino with researchers.
C. had set up a special institute in America to study El Nino.
D. made a contribution to predicting El Nino, which was highly praised by other meteorologists.
Question 46: The word “immense” in paragraph 5 is closest in meaning to ______.
A. main
B. enormous
C. essential
D. special
Question 47: According to the passage, it takes about ______ for El Nino to reach its peak.
A. less than 3 months
B. 4 months
C. 8 months
D. 9 to 12 months
Question 48: The word “tricky” in paragraph 6 is closest in meaning to ______.
A. cunning
B. difficult
C. normal
D. common
Question 49: Which of the following is NOT true according to the passage?
A. The method used by the Columbia University researchers can predict El Nino a few months in advance.
B. According to a 2002 United Nations report, the flooding in China caused by El Nino in 1991 and 1997 affected 200 million Chinese people.
C. The 1877 El Nino happened at the same time as a failure of the Indian monsoon and a famine killed perhaps 40 million in India and China.
D. Due to the severe damage El Nino can cause to human life and property, many researchers have devoted themselves to El Nino-related research.
Question 50: Which of the following can be the best title of the passage?
A. Study: El Nino can be predicted
B. El Nino: Millions of people threatened with hunger
C. Evidence: Effects of El Nino on human lives
D. Research: How Does the El Nino Develop?
________THE END_________
BỘ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
—˜{™–
Mã đề 001
KỲ THI KIỂM TRA CHUYÊN ĐỀ CHUẨN BỊ CHO
KỲ THI THPT QUỐC GIA NĂM 2017
ĐÁP ÁN
Môn: TIẾNG ANH
Câu
Đáp án
Câu
Đáp án
1
A
26
C
2
C
27
C
3
A
28
B
4
B
29
D
5
D
30
A
6
A
31
D
7
C
32
A
8
C
33
C
9
D
34
D
10
A
35
B
11
D
36
D
12
A
37
A
13
D
38
B
14
D
39
C
15
D
40
D
16
B
41
B
17
D
42
D
18
C
43
D
19
B
44
C
20
C
45
B
21
C
46
B
22
D
47
C
23
C
48
B
24
A
49
A
25
B
50
A
----- HẾT ------

Tài liệu đính kèm:

  • docde_thi_thu_trung_hoc_pho_thong_quoc_gia_mon_tieng_anh_nam_21.doc