Đề ôn thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh Lớp 12 - Mã đề 01

doc 7 trang Người đăng duyenlinhkn2 Ngày đăng 01/07/2022 Lượt xem 286Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem tài liệu "Đề ôn thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh Lớp 12 - Mã đề 01", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Đề ôn thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh Lớp 12 - Mã đề 01
 TEST 1
Mã đề thi 01
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.
Question 1: A. Hand 	B. Bank 	C. Sand	D. Band
Question 2: A. Cooks 	B. Loves 	C. Joins 	D. Spends
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.
Question 3: A. Investigate	B. Aborigine	C. Convenient	D. Supervisor
Question 4: A. Determine	B. Diversity	C. Occupation	D. Miraculous
Question 5: A. Suitable	B. Eliminate	C. Accent	D. Cultural
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Question 6: Okay, I  the popcorn if you buy the drinks.
A. will buy	B. buy	C. would buy	D. bought
Question 7: ...................... flowers are usually made of plastic or silk.
A. Unreal	B. False	C. Artificial	D. Untrue
Question 8: Computers are said to be . for the development of mankind.
A. here today, gone tomorrow B. here and there C. here to stay 	 D. neither here nor there
Question 9: If only the Prime Minister ........his arts policy would lose him the election.
A. had known 	B. knows 	C. was knowing 	D. could have knowing
Question 10: How can the boss act  nothing had happened?
A. therefore	B. so	C. if	D. as though
Question 11: I don’t remember .. of your decision to change our vocation plan.
A. to tell	B. being told	C. telling	D. to be told
Question 12: Last year Matt earned . his brother, who had a better position.
A. twice as much as	B. twice more than	C. twice as more as	D. twice as many as
Question 13: Most people prefer flying .. going by the sea because it’s too much faster.
A. over	B. than	C. from	D. to
Question 14: We have a party tonight and Daisy is worried about . .
A. what to wear	B. which wearing	C. these wearing	D. that she wearing
Question 15: Paul was .... of himself for having stolen money from his mother.
A. shy	B. ashamed	C. timid	D. embarrassed
Question 16: While studying, he was financially dependent .. his parents.
A. of	B. to	C. from	D. on.
Question 17: Mr. Pike . English at our school for 20 years before he retired last year.
A. had been teaching	B. has been teaching	C. was teaching	D. is teaching
Question 18: Don't worry about trying to catch last train home, as we can easily you up for the night.
A. keep	B. put	C. take	D. set
Question 19: This is valuable ................ chair which dates back to the eighteeth century.
A. traditional	B. old-fashioned	C. antique	D. ancient
Question 20: Come with me. I’m seeing “The killer” tomorrow. .
A.  Do you?	B.  Shall you?	C. Are you?	D. Will you?
Question 21: It is a  .
A. polyester sleeping blue bag	B. blue sleeping polyester bag
C. blue polyester sleeping bag	D. sleeping blue polyester bag
Question 22: It is essential that every student .. to learn English at university.
A. had	B. have	C. has	D. to have
Question 23: James: “How about a game of cards?” - Susan: “.”
A. Good idea. 	B. I’m afraid I do. 	
C. No, it’s interesting, isn’t it? 	D. Sorry, I don’t like.
Question 24: Tom: “How did you get here?” - John: “..”
A. The train is so crowded. 	B. I came here last night. 
C. I came here by train. 	D. Is it far from here?
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) SIMILAR in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
Question 25: It was inevitable that the smaller company should merge with the larger. 
A. urgent	B. unavoidable	C. important	D. necessary
Question 26: Around 150 B.C. the Greek astronomer Hipparchus developed a system to classify stars according to brightness.
A. shine	B. record	C. categorize	D. diversify
Question 27: S. Mayo Hospital in New Orleans was so named in recognition of Dr. Mayo’s outstanding  humanitarianism.  
 A. exhaustive	B. charitable	C. remarkable	D. widespread
Question 28: The weather is horrible at the moment, isn’t it? I hope it clears up later.
 A. becomes brighter B. shines C. is not cloudy D. clean 
Question 29:. There used to be a shop at the end of the street but it went out of business a year ago.
 A. closed up B. closed C. closed down D. closed into
In these sentences, each one has four underlined words or phrases marked A, B, C, and D. Choose the one word or phrase that must be changed in order for the sentence to be correct.
Question 30: Students suppose to read all the questions carefully and find out the answers to them. 
 A	 B	 C D
Question 31: It was suggested that Pedro studies the material more thoroughly before attempting to pass the exam. A B C D 
Question 32: My father used to give me a good advice whenever I had a problem. 
 A B C D
Question 33: Not until I was on my way to the airport that I realized I had left my passport at home. 
 A B C D
Question 34: Each of the nurses report to the operating room when his or her name is called.
 A B C D
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.
The latest addiction to trap thousands of people is Internet, which has been (35) ............... for broken relationships, job losses, finacial ruin and even one suicide. Psychologists now recognize Internet Addiction Syndrome (IAS) as a new illness that could (36) ................... serious problems and ruin many lives. Special help groups have been set up to (37) .................. sufferers help and support.
IAS is similar to (38) ................... problems like gambling, smoking and drinking : addicts have dreams about Internet; they need to use it first thing in the morning; they (39) ............... to their partners about how much time they spend online; they (40) .................. they could cut down, but are unable to do so . A recent study found that many users spend up to 40 hours a week on the Internet; (41) .................... they felt guilty, they became depressed if they were (42) ................... to stop using it.
Almost anyone can be at risk. Some of the addicts are teenagers who are already hooked on computer games and who (43) .................... it very difficult to resist the games on the Internet. Surprisingly, however, psychologists (44) .................. that most victims are middle-aged housewives who have never used a computer before.
Question 35: A. accused	B. mistaken	C. blamed	D. faulted
Question 36: A. take	B. cause	C. affect	D. lead
Question 37: A. recommend	B. offer	C. suggest	D. advise
Question 38: A. others	B. another	C. the other	D. other
Question 39: A. lie	B. cheat	C. deceive	D. betray
Question 40: A. rather	B. want	C. prefer	D. wish
Question 41: A. unless	B. without	C. although	D. despite
Question 42: A. made	B. allowed	C. let	D. had
Question 43: A. have	B. find	C. feel	D. say
Question 44: A. say	B. tell	C. object	D. promise
Read the following passage carefully and then choose the best answer to each question. 
Butterflies are among the most extensively studied insects - an estimated 90 percent of the world's species have scientific names. As a consequence, they are perhaps the best group of insects for examining patterns of terrestrial biotic diversity and distribution. Butterflies also have a favorable image with the general public. Hence, they are an excellent group for communicating information on science and conservation issues such as diversity. 
Perhaps the aspect of butterfly diversity that has received the most attention over the past century is the striking difference in species richness between tropical and temperate regions. 
For example, in 1875 one biologist pointed out the diversity of butterflies in the Amazon when he mentioned that about 700 species were found within an hour's walk, whereas the total number found on the British islands did not exceed 66, and the whole of Europe supported only 321. This early comparison of tropical and temperate butterfly richness has been well confirmed. 
A general theory of diversity would have to predict not only this difference between temperate and tropical zones, but also patterns within each region, and how these patterns vary among different animal and plant groups. However, for butterflies, variation of species richness within temperate or tropical regions, rather man between them, is poorly understood. Indeed, comparisons of numbers of species among the Amazon basin, tropical Asia, and Africa are still mostly "personal communication" citations, even for vertebrates, In other words, unlike comparison between temperate and tropical areas, these patterns are still in the documentation phase. 
In documenting geographical variation in butterfly diversity, some arbitrary, practical decisions are made. Diversity, number of species, and species richness are used synonymously; little is known about the evenness of butterfly distribution. The New World butterflies make up the preponderance of examples because they are the most familiar species. It is hoped that by focusing on them, the errors generated by imperfect and incomplete taxonomy will be minimized.
Question 45: Which aspect of butterflies does the passage mainly discuss?
A. Their adaptation to different habitats	B. Their names
C. Their physical characteristics	D. Their variety
Question 46: The word consequence in the passage is closest in meaning to ".".
A. explanation	B. result	C. analysis	D. requirement
Question 47: Butterflies are a good example for communicating information about conservation issues because they  .
A. are found mainly in temperate climates	B. have been given scientific names
C. are simple in structure	D. are viewed positively by people
Question 48: The word striking in the passage is closest in meaning to "..".
A. successful	B. noticeable	C. confusing	D. physical
Question 49: The word exceed in the passage is closest in meaning to "".
A. come close to	B. locate	C. go beyond	D. allow
Question 50: All of the followings are mentioned as being important parts of a general theory of diversity EXCEPT .. .
A. migration among temperate and tropical zones
B. variation of patterns of distribution of species among different animals and plants
C. differences between temperate and tropical zones
D. patterns of distribution of species in each region
Question 51: The author mentions tropical Asia in the passage as an example of a location where . 
A. butterflies are affected by human populations
B. documenting plant species is more difficult than documenting butterfly species
C. butterfly behavior varies with climate
D. a general theory of butterfly diversity has not yet been firmly established
Question 52: Which of the following is NOT well understood by biologists?
A. Differences in species richness between temperate and tropical regions
B. Comparisons of behavior patterns of butterflies and certain animal groups
C. European butterfly habitats
D. Differences in species richness within a temperate or a tropical region
Question 53: The idea "little is known about the evenness of butterfly distribution" is that  .
A. we know about butterfly evenness distribution to some extent
B. we don't know anything about butterfly evenness distribution
C. there are many other things that we don't know about butterfly evenness distribution
D. we know much about butterfly evenness distribution
Question 54: The word generated in the passage is closest in meaning to "".
A. caused	B. assisted	C. estimated	D. requested
Read the following passage carefully and then choose the best answer to each question.
During the seventeenth and eighteenth centuries, almost nothing was written about the contributions of women during the colonial period and the early history of the newly formed United States. Lacking the right to vote and absent from the seats of power, women were not considered an important force in history. Anne Bradstreet wrote some significant poetry in the seventeenth century, Mercy Otis Warren produced the best contemporary history of the American Revolution, and Abigail Adams penned important letters showing she exercised great political influence over her husband, John, the second President of the United States. But little or no notice was taken of these contributions. During these centuries, women remained invisible in history books.
Throughout the nineteenth century, this lack of visibility continued, despite the efforts of female authors writing about women. These writers, like most of their male counterparts, were amateur historians. Their writings were celebratory in nature, and they were uncritical in their selection and use of sources.
During the nineteenth century, however, certain feminists showed a keen sense of history by keeping records of activities in which women were engaged. National, regional, and local women’s organizations compiled accounts of their doings. Personal correspondence, newspaper clippings, and souvenirs were saved and stored. These sources from the core of the two greatest collections of women’s history in the United States one at the Elizabeth and Arthur Schlesinger Library at Radcliffe College, and the other the Sophia Smith Collection at Smith College. Such sources have provided valuable materials for later Generations of historians.
Despite the gathering of more information about ordinary women during the nineteenth Century, most of the writing about women conformed to the “great women” theory of History, just as much of mainstream American history concentrated on “great men.” To demonstrate that women were making significant contributions to American life, female authors singled out women leaders and wrote biographies, or else important women produced their autobiographies. Most of these leaders were involved in public life as reformers, activists working for women’s right to vote, or authors, and were not representative at all of the great of ordinary woman. The lives of ordinary people continued, generally, to be untold in the American histories being published.
Question 55: What does the passage mainly discuss?
A. The role of literature in early American histories
B. The place of American women in written histories
C. The keen sense of history shown by American women
D.The “great women” approach to history used by American historians
Question 56: The word “contemporary” in the 1st paragraph means that the history was
A. informative	B. thoughtful 	C. written at that time	 D. faultfinding
Question 57: In the first paragraph, Bradstreet, Warren, and Adams are mentioned to show that ________
A. a woman’s status was changed by marriage
B. even the contributions of outstanding women were ignored
C. only three women were able to get their writing published
D. poetry produced by women was more readily accepted than other writing by women
Question 58: The word “celebratory” in the 2nd paragraph means that the writings referred to ________
A. related to parties	B. religious	C. serious	D. full of praise
Question 59: The word “they” in the 2nd paragraph refers to________
A. efforts	B. authors	C. counterparts	D. sources
Question 60: In the 2nd paragraph, what weakness in nineteenth-century histories does the author point out?
A. They put too much emphasis on daily activities
B. They left out discussion of the influence of money on politics.
C. The sources of the information they were based on were not necessarily accurate.
D. They were printed on poor-quality paper.
Question 61: On the basis of information in the third paragraph, which of the following would most likely have been collected by nineteenth-century feminist organizations?
A. Newspaper accounts of presidential election results
B. Biographies of John Adams
C. Letters from a mother to a daughter advising her how to handle a family problem
D. Books about famous graduates of the country’s first college
Question 62: What use was made of the nineteenth-century women’s history materials in the Schlesinger Library and the Sophia Smith Collection?
A. They were combined and published in a multivolume encyclopedia
B. They formed the basis of college courses in the nineteenth century.
C. They provided valuable information for twentieth- century historical researchers.
D. They were shared among women’s colleges throughout the United States.
Question 63: In the last paragraph, the author mentions all of the following as possible roles of nineteenth-century “great women” EXCEPT ________
A. authors	B. reformers	C. activists for women’s rights	D. politicians
Question 64: The word “representative” in the last paragraph is closest in meaning to _________
A. typical	B. satisfied	 C. supportive	D. distinctive
WRITING
Part I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it.
Question 65: This is my first game of water-polo. 	
> I have ............................................................................................................................... .
Question 66: “What time does the film start, Peter?”	
> I asked ............................................................................................................................... .
Question 67: Smith Ltd are supplying our company with furniture.
> Our company ............................................................................................................................... .
Question 68: I didn't have an umbrella with me and so I got wet. 
> I wouldn't ............................................................................................................................... .
Question 69: It was a mistake for you to buy that car. 	
> You shouldn’t ............................................................................................................................... .
Part II. In about 140 words, write a paragraph about the causes of species extinction.
----------- The End ----------
ĐÁP ÁN
PHẦN TRẮC NGHIỆM (8 điểm)
Câu hỏi
Đáp án
Câu hỏi
Đáp án
Câu hỏi
Đáp án
1
B
23
A
45
D
2
A
24
C
46
B
3
D
25
B
47
D
4
C
26
C
48
B
5
B
27
C
49
C
6
A
28
C
50
A
7
C
29
C
51
D
8
C
30
A
52
A
9
A
31
A
53
C
10
D
32
B
54
A
11
B
33
C
55
B
12
A
34
B
56
C
13
D
35
C
57
B
14
A
36
B
58
D
15
B
37
B
59
B
16
D
38
D
60
C
17
A
39
A
61
C
18
B
40
D
62
C
19
C
41
C
63
D
20
D
42
A
64
A
21
C
43
B
22
B
44
A
PHẦN VIẾT ( 2 điểm)
I. (0,5 điểm)
Câu 65: I have never played water-polo before.
Câu 66: I asked Peter what time the film started.
Câu 67: Our company is being supplied with furniture by Smith Ltd.
Câu 68: I wouldn’t have got wet if I had had an umbrella with me.
Câu 69: You shouldn’t have bought that car.
II. (1.5 điểm)
Mô tả tiêu chí đánh giá
Điểm tối đa
1.
Bố cục
0.40
o Câu đề dẫn chủ đề mạch lạc
o Bố cục hợp lí rõ ràng phù hợp yêu cầu của đề bài
o Bố cục uyển chuyển từ mở bài đến kết luận
2.
Phát triển ý
0.25
o Phát triển ý có trình tự logic
o Có dẫn chứng, ví dụ,  đủ để bảo vệ ý kiến của mình
3.
Sử dụng ngôn ngữ
0.30
o Sử dụng ngôn từ phù hợp nội dung
o Sử dụng ngôn từ đúng văn phong/ thể loại
o Sử dụng từ nối các ý cho bài viết uyển chuyển
4.
Nội dung
0.30
o Đủ thuyết phục người đọc
o Đủ dẫn chứng, ví dụ, lập luận
o Độ dài: Số từ không nhiều hơn hoặc ít hơn so với quy định 5%
5.
Ngữ pháp, dấu câu và chính tả
0.25
o Sử dụng đúng dấu câu
o Chính tả: Viết đúng chính tả
_ Lỗi chính tả gây hiểu nhầm/ sai lệch ý sẽ bị tính một lỗi (trừ 1% điểm của bài viết)
_ Cùng một lỗi chính tả lặp lại chỉ tính là một lỗi
o Sử dụng đúng thời, thể, cấu trúc câu đúng ngữ pháp. (Lỗi ngữ pháp gây hiểu nhầm/ sai lệch ý sẽ bị trừ 1% điểm bài viết.)
Tổng
1.5

Tài liệu đính kèm:

  • docde_on_thi_hoc_ky_1_mon_tieng_anh_lop_12_ma_de_01.doc