Đề giao lưu học sinh giỏi Tiếng anh lớp 7 - Năm học 2016-2017 - Phòng GD & ĐT huyện Quảng Xương

docx 8 trang Người đăng dothuong Lượt xem 301Lượt tải 1 Download
Bạn đang xem tài liệu "Đề giao lưu học sinh giỏi Tiếng anh lớp 7 - Năm học 2016-2017 - Phòng GD & ĐT huyện Quảng Xương", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Đề giao lưu học sinh giỏi Tiếng anh lớp 7 - Năm học 2016-2017 - Phòng GD & ĐT huyện Quảng Xương
PHÒNG GD&ĐÀO TẠO
HUYỆN QUẢNG XƯƠNG
ĐỀ CHÍNH THỨC
KỲ THI GIAO LƯU HỌC SINH GIỎI LỚP 7
 NĂM HỌC 2016 - 2017
MÔN THI: TIẾNG ANH
Thời gian: 150 phút ( Không kể thời gian giao đề )
PART A: PHONETICS: (5 points).
I/. Choose the word whose underlined part pronounced differently from that of the others by circling A, B, C or D (3.0 points).
1. A. chopstick 
B . touch 
C . catch 
D . stomach
2. A. sugar
B. serious
C. symptom
D. second	
3. A. looked
B . walked
C . washed 
D . wanted
II/. Choose the word whose stress pattern is different from the others by circling A, B, C or D (2.0 points).
1. A. collector
B . teenager
C . orchestra
D . moderate
2. A. souvenir
B . overseas 
C . disappear 
D . uniform 
PART B: VOCABULARY AND GRAMMAR: (40 points)
I/. Choose the best answer to complete the following sentences.(15 points).
Children must take .. in outdoor activities.
	A. place 	B. role	 C. care	 D. part
2. Jane is one of ........................................... players in the team
 A. better	 B. well C . the best D. good
3. Please let Nam ... with you.
 A. to go 	B. going	 C. go	 D. goes
4.. we go to the theater? – Yes, let’s.
 A. Will	B. Shall	 C. Do	 D. Should
5. I will phone .. when I get home.
 A. to him	 B. for him C. him D. his
6. He looked very  when I told her the news.
 A. happy 	 B. happily	 C. unhappily D. happiness
7. A: Do you want to go to the museum with us?
 B :..............................................................................
 A. I'd love to 	 B. Can we go? C. Yes, I want D. No, I do
8. She never goes to school late and..................................
A. so do I. B. Neither do I. C. Neither I do D. I don’t, too
9. Would you like to come to dinner with me tonight ?
A .No, thanks	B. Yes, please C. Sorry , I can’t D. Yes, I would
10. You should be careful when playing games. Video games can be .
 A. addicting B. addictive C. addiction D. addicted	
11. Isn’t it easy to learn English well ?	- ..
A. No, it is
B. No it does not
C. Yes, it is 
D. Yes. It does
12. I don't know how..........................this lesson. 
A. to learn 	B. learn 	C. learning 	 D. learned
13. My joke made the whole class 
A. smile
B. laughing
C. laugh
D. crying
14. If he eats all that food, he eats
A. quite much
B. too many
C. quite many
D. too much
15. Mr. Robinson speaks Vietnamese very..
A. skillfully
B. good
C. fluently
D. best
II/. Give the correct form of the verbs in brackets to complete the following sentences.(10 points)
1.Nga ( not see ) ..the plays very often.
2.I (send) .. you a letter when I come to Lon Don next month.
3.I prefer (chat )  with my friends.
4.He said he (not know )  her address.
5.Tomorrow when he comes we (go) .. shopping.
6.You must ( take).part in activities with others.
7.Our family (go) .. to the zoo three days ago.
8.She ought to (study) . hard.
9.She doesn’t know how (use) a sewing machine and neither does her brother.
10.It’s getting dark. The boys had better (not play )... football any longer.
III/. Use the word given in capital at the end of each line to form a word that fits in the space in the same line.(10 pts)
1. Minh plays volleyball very __________ . SKILL 
2. We mustn’t be _______ when we cross busy streets. CARE
3. There are many badminton ____________ nowadays. COMPETE 
4. I’d like a nice _______________ orange. JUICE 
5. It’s very ___________ of you to give me a lift. HELP 
6. English is an ________________ and important subject 	 INTEREST.
7. In electronics they learn to repair ______________appliances.	HOUSE
8. The most popular ________________at recess is talking .	ACT
9. Nam is having a________________ check-up	 	MEDICINE
10. I have ________time to play than my friends	LITTLE
IV/. Fill in the blank with a correct preposition.(5 pts)
1.I bought some souvenirs  my friends when I was in Nha Trang.
2.Our country is rich .. oil and rubber.
3.Salads are good  you, but you ought to wash them well with water.
4.You shouldn’t eat and watch television .. the same time.
5.School in the USA are a little different .. school in Viet Nam.
PART C. READING (25 points).
I/. Fill in each numbered blank with a suitable words.(10 points) 
	Liz has just come back from her (1)...........in Nha Trang. It was really wonderful. She had a lot of (2)........... For Liz, the people in Nha Trang were friendly and the food was delicious. But she thought that most things there weren’t cheap. They were quite (3).......... Her parents took her to see Cham (4)...........and Tri Nguyen Aquarium. In Tri Nguyen Aquarium they saw some sea animals (5).....sharks, dolphins and turtles. They also saw a lot of different(6).......of fish. Liz liked the colorful fish. She (7)..........they were the most beautiful. They bought some things from the souvenir (8).........near the exit of the aquarium. Liz’s father (9)........her a cap with a picture of dolphin, and her mother bought a poster. Liz bought gifts for her friends. (10)........the trip Liz didn’t feel tired at all. She had a great time!
II/.Read the passage and choose the best option by circling A, B, C or D.(10.points)
Keeping our teeth healthy
	Many people nowadays ________(1) wear false teeth when they are middle-aged. Doctors and dentists now __________(2) that sugar is the chief cause of ___________(3) decay. Long ago doctors __________(4) not like to treat people’s teeth. Bakers and blacksmiths looks _________(5) people’s teeth and pulled them ________(6) when they decayed. Some people thought toothache was a punishment from the gods.
It is very important to have ________(7) teeth. Good teeth help us to chew our food. They also help us to look nice. How can we keep our teeth healthy? – First, visit our dentist at least twice a year. He can examine our teeth to check that they are good or _________(8) or are growing in the right way. Secondly, brush our teeth with fluoride toothpaste ____________(9) meals and before bedtime. We can also use wooden toothpicks to clean between our teeth after a meal. Thirdly, we should eat food that is good _________(10) our teeth and body: milk, cheese, fish, brown bread, potatoes red rice, raw vegetables and fresh fruit.	
1.
A. has to
B. have to
C. having to
D. had to
2.
A. knows
B. knowing
C. know
D. knew
3.
A. tooth
B. teeth
C. gum
D. mouth
4.
A. do
B. are
C. were
D. did
5.
A. for
B. after
C. at
D. into
6.
A. out
B. of
C. off
D. in
7.
A. beautiful
B. useful
C. helpful
D. healthy
8.
A. nice
B. pretty
C. bad
D. badly
9.
A. before
B. after
C. when
D. while
10.
A. for
B. with
C. to
D. of
III./Read the paragraph and choose the right answer.(5.0 points)
It is five o’clock in the evening when Rene Wagner comes home from work. She walks into the living room and looks at her three children. They are 14, 13 and 9 years old. They are watching TV. The living room is a mess. There are dirty socks on the floor and cookies on the sofa. Games and toys are everywhere. Rene is angry, “This place is a mess” she tells, “I can’t work all day and then do housework all evening. I’m not going to do housework!” Rene does not do housework. She does not clean or wash dishes. She does not wash clothes, either. Every evening she sits on the sofa and watches TV.
	After two weeks, every plate, fork and glass in the house is dirty. All the children’s clothes are dirty. Every garbage basket is full. The house is a mess.
	Then, one day Rene comes home from work and gets a big surprise. The kitchen is clean. The children clean the kitchen!
	The next day, the living room is clean, and the children are washing their clothes. Rene tells the children “OK, I’ll do the housework again. But you have to help me.”
	Now Rene and her three children do the housework together. Then they all sit on the sofa and watch TV!
1. When Rene came home from work, she found the house . .
A. clean and dirty	B. dirty and tidy
C. dirty and untidy	D. clean but untidy
2. Rene told her children that .. .
A. to do the housework	B. she couldn’t do housework
C. not to do housework	D. she wouldn’t do housework
3. Two weeks later, the house was .
A. very clean	B. a mess	C. tidy	D. rather dirty
4. Some days later, the house was clean again because . .
A. she could not let it that way	B. her children did housework.
C. her children did not do housework.	D. she did housework again.
5. Now Rene does housework again because . .
A. her children help her.	B. they can watch TV together.
C. her children wash their clothes.	D. her children do not do it. 
PART D. WRITING (30 points).
I/. Underline the mistakes and write the correct answer in the space provided.(5pts)
1. It takes Nam three hours doing his homework every evening.
2. Mrs. Dung soon got used to travel to work by bicycle.
3. I don’t like eat wine and he doesn’t , either.
4.We shouldn’t run or walk careless around the pool edge.
5.I like studying history and I find this subject very interested.
II. Complete the second sentences in such a way that it is almost the same as the first. (10 points)
1. I prefer listening to music to playing games.
 ->. Listening to music is .
2. Mr. Hung speaks English fluently.
 -> Mr. Hung is ..
3. Life in the past is not as comfortable as life nowadays.
 -> Life nowadays 
4. You shouldn’t forget to write to your parents.
 -> You’d .
5. Nam didn't go to school last Saturday.
 -> Nam was 
6. My house is the oldest house on the stress.
 ->No houses
7. It takes my mother half an hour to cook lunch.
 ->My mother spends 
8. Our summer vacation lasts three months.
 -> We have a.. 
9. These naughty students like computer games better than school lessons.
 -> These naughty students prefer 
10. Learning English is very difficult for my brother.
 -> It is 
III. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentences, using the word given.(5 pts)
1. I prefer listening to music to playing games.(LIKE)
 -> I  
2.American students join in different activities at recess.(PART)
-> Americans .
3.Jane always wears jeans.(TIME)
-> Jane .
4.Both my brother and I like scuba- diving.(SO)
-> My brother .
5.I’ll see you at the airport, I expect.(HOPE)
-> I .
IV. Write an invitation to your birthday party.(120- 150 words ).(10 points)
	THE END
PHÒNG GIÁO DỤC&ĐT
HUYỆN QUẢNG XƯƠNG
KỲ GIAO LƯU HỌC SINH GIỎI LỚP 7
 NĂM HỌC 2016 - 2017
Môn thi: Tiếng Anh 
Thời gian: 120 phút ( không kể thời gian giao đề )
ĐÁP ÁN – HƯỚNG DẪN CHẤM 
KỲ GIAO LƯU HỌC SINH GIỎI LỚP 7 MÔN TIẾNG ANH
 NĂM HỌC 2016 - 2017
PART A: PHONETICS: (5.0 points)
I. Choose the word whose underlined part pronounced differently from that of the others by circling A, B, C or D (3.0 points)
1.D 	 2.A	 3.D	
II. Choose the word whose stress pattern is different from the others by circling A, B, C or D (2.0 points)
 1.A 2.D	
PART B: VOCABULARY AND GRAMMAR: (40 points)
I. Circle the best answer A, B, C or D to complete the following sentences:
 (15 pts)
1. D 2. A 3. C 4. B 5. D 6. B 7. A 8. C 9.A 10. B
11. C 12.A 13.C 14.D 15.C
II. Give the correct form of the verbs in brackets. (10 points)
1.doesn’t see	 2.will send 3.chatting	 4.didn’t know 5. will go
6.take 7.went 	8.study 	9.to use 10. not play
III. Give the correct form of the words in parentheses. (10 points).
1.skillfull	 2. careless	 3.competitions	 4.juicy 5. Helpful
6.interesting 7.household 	8.activity 	9.medical 10. less
IV. Fill in the blank with a correct preposition.(5 pts)
1.for	 2.in 3.for	 4.at 5. from
PART C. READING (25 PTS).
I. Fill in each numbered blank with a suitable words.(10 points) 
1 vacation	2 fun	3 expensive	 4 temple 	5 like
6 types	7 thought	8 shop	 9 bought	10 after
II. Read the passage and choose the best option by circling A, B, C or D. (10.points)
 1B	2C	3A	4D	5B	
 6A	7D	8C	9B	10A
III. Read the paragraph and choose the right answer.(5.0 points)
1 C	2 D	3B	4 B 	5 A
D. WRITING (30 pts).
I. Circle the letter of the underlined portion which is not correct and correct it. (5 pts)
1. to do -> doing	 2.to travel -> travelling 	3.eat -> drink 	
4.careless ->carelessly 5.interested -> interesting.
II. Complete the second sentences in such a way that it is almost the same as the first. (10 pts)
1. I prefer listening to music to playing games.
 _. Listening to music is more interesting than playing games.
2. Mr. Hung speaks English fluently.
 _ Mr. Hung is a fluent English speaker.
3. Life in the past is not as comfortable as life nowadays.
 _ Life nowadays is more comfortable than life in the past.
4. You shouldn’t forget to write to your parents.
 _ You’d better not forget to write to your parents
5. Nam didn't go to school last Saturday.
 _Nam was absent from school last Saturday.
6. My house is the oldest house on the stress.
 _No houses on the stress are older than my house.
7. It takes my mother half an hour to cook lunch.
 _My mother spends half an hour cooking lunch.
8. Our summer vacation lasts three months
 _ We have a three - month summer vacation.
9. These naughty students like computer games better than school lessons.
 _ These naughty students prefer computer games to school lessons.
10. Learning English is very difficult for my brother.
 _ It is very difficult for my brother to learn English.
III. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentences, using the word given.(5 pts)
1. I like listening to music to playing games.
2.American students take part in different activities at recess.
3.Jane wears jeans all the time.
4. My brother likes scuba-diving , so do I.
5. I hope to see you at the airport.
IV. Write an invitation to your birthday party.(120- 150 words ).(10 points)
Marking criteria:
Bài viết có bố cục 3 phần, nội dung tốt: 4.0 points
Tính chính xác về ngữ pháp và từ vựng, chính tả: 4.0 points
Tính liên kết giữa câu, đoạn: 2.0 points 
B- HƯỚNG DẪN CHẤM:
- Nếu học sinh làm cách khác đúng thì vẫn được điểm.
- Tổng điểm toàn bài :100 points
- Thang điểm: 20 điểm
	 Tổng số điểm các câu, ý làm đúng
 Điểm bài thi = 
 5
- Điểm bài thi được làm tròn đến 0,25 
THE END

Tài liệu đính kèm:

  • docxDE_HSG_HUYEN_LOP_7.docx