Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh - Năm học 2016-2017 - Trường THPT Thoại Ngọc Hầu

pdf 8 trang Người đăng duyenlinhkn2 Ngày đăng 02/07/2022 Lượt xem 47Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem tài liệu "Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh - Năm học 2016-2017 - Trường THPT Thoại Ngọc Hầu", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh - Năm học 2016-2017 - Trường THPT Thoại Ngọc Hầu
 >> Truy cập trang  để học Toán – Lý – Hóa – Sinh – Văn – Anh – Sử - Địa tốt nhất! 1 
THOAI NGOC HAU HIGH SCHOOL 
Full name:..Class:12.. Date:. 
THE FIRST TRIAL TEST INTO UNIVERSITY 
School year: 2016 – 2017 
Time allotted: 60 minutes 
(156118) Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that 
needs correction in each of the following questions. 
1. The wooden fence surrounded the factory is beginning to fall down because of the rain. 
 A B C D 
2. A turtle differs from other reptiles in that its body is encased in a protective shell of their own. 
 A B C D 
3. It is a good idea to be careful in buying or purchasing magazines from salespersons who may 
 A B C D 
come to your door. 
(156122) Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in 
meaning to each of the following questions. 
4. No one has seen Linda since the day of the party. 
A. Linda has not been seen since the day of the party. 
B. Linda is nowhere to be seen at the party. 
C. The party is going on without Linda. 
D. No one has seen Linda for ages. 
5. He talked about nothing except the weather. 
A. He talked about everything including weather. 
B. His sole topic of conversation was the weather. 
C. He had nothing to say about the weather. 
D. He said he had no interest in the weather. 
6. He doesn’t study hard, so he can fail the exam. 
A. If he studies hard, he won’t fail the exam. 
B. If ha didn’t study hard, he wouldn’t fail the exam. 
C. If he studied hard, he wouldn’t fail the exam. 
D. If he hadn’t studied hard, he wouldn’t have failed the exam. 
 >> Truy cập trang  để học Toán – Lý – Hóa – Sinh – Văn – Anh – Sử - Địa tốt nhất! 2 
(156126) Read the following pasage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to 
indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 7 to 11. 
When you first apply for a job, you (7).not succeed in getting it. It’s always a good 
(8)..to ask them to explain to you what prevent you from beating the other candidates. 
Don’t complain about the situation, but ask them to advise you (9).whta you can do 
better next time. Perhaps the interviewer disapproved of or disagree with something you said. Perhaps 
they just glanced at your application and saw something that made it easy to choose between you and 
another candidate. Don’t regard it as a failure, but recognize it as a chance to learn more. (10) 
.you don’t worry too much about it and continue to believe in yourself, you’ll eventually 
find the chance you’ve been waiting for. Then, your family and friends will be able to 
(11)..you on your success. 
7. A. might B. wouldn’t C. won’t D. must 
8. A. means B. opinion C. idea D. method 
9. A. about B. of C. over D. in 
10. A. As far as B. By far C. So far D. As long as 
11. A. encourage B. congratulate C. promote D. depend 
(156132) Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitablr response to 
complete each of the following exchanges. 
12. Mrs Mai: “ ” -> Mr. Brown: “ Thank you. We are proud of him.” 
A. Your kid is naughty. B. Can we ask your child to take a photo? 
C.Your child is just adirable. D. I can give your kid a lift to school. 
13. Ken and Laura are saying goodbye to each other after going to LOTTE Center. And they are 
going to have a date with each other later. 
Laura: “ Well, it’s getting late. May be we could get together sometime.” 
Ken: “” 
A. Nice to see back you. B. Take it easy. 
C. Sounds good. I’ll give you a call. D. Yes, I’ve enjoyed it. 
(156135) Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in 
meaning ti the underlined word(s) in each off the following questions. 
14. The use of lasers in surgery has become relatively commonplace in recent years. 
A.absolutely B. relevantly C. comparatively D. almost 
 >> Truy cập trang  để học Toán – Lý – Hóa – Sinh – Văn – Anh – Sử - Địa tốt nhất! 3 
15. From an airplane, the grasslands of the western prairie appear almost as uniform as a placid sea. 
A. noisy B. calm C. seedy D. fake 
(156138) Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE 
in meaning ti the underlined word(s) in each off the following questions. 
16. The most important thing is to keep yourself occupied. 
A. busy B. comfortable C.free D. relaxed 
17. in most countries, compulsory military service does not apply to women. 
A. Optional B. mandatory C. beneficial D. constructive 
(156141) Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to 
indicate the correct answer to each of the questions from 18 to 25. 
The three phases of human memory are the sensory memory, the short-term memory, and the long-
term memory. This devision of the memory into phases is based on the length of time of the 
memory. 
Sensory memory is instantaneous memory. It is an image or memory that enters your mind only for 
a short period of time; it comes and goes in under a second. The memory will not last longer than 
that unless the information enters the short-term memory. 
Information can be held in the short-term memory for about twenty seconds or as long as you are 
actively using it. If you repeat a fact to yourself, that fact will stay in your short -term memory as 
long as you keeprepeating it. Once you stop repeating it, either it is forgotten or it moves into long 
term memory. 
Long-term memory is the huge memory tank that can hold ideas and images for years and years. 
Information can be added to your long-term memory when you actively try to put it there through 
memorization or when an idea or image enters your mind on its own. 
18. The best title for this pasage would be 
A. The difference between sensory and short-term memory. 
B. How long it takes to memorize. 
C. The stages of human memory. 
D. Human phases. 
19. The three phases of memory discussed in the pasage are differentiated according to 
A. The location in the brain 
B. The period of time it takes to remember something 
C. How the senses are involved in the memory. 
D. How long the memory lasts. 
 >> Truy cập trang  để học Toán – Lý – Hóa – Sinh – Văn – Anh – Sử - Địa tốt nhất! 4 
20. The expression “ is based on” in the first paragraph could be best replaced by. 
A. Is on the top of B. is at the foot of C. depends on D. is below 
21. According to the passage, which type of memory is the shortest? 
A. Sensory memory B. Active memory 
C. Short-term memory D. Long-term memory 
22. According to the passage, when will information stay in your short-term memory? 
A. For as long as twenty minutes B. As long as it is being used. 
C. After you have repeated it many times. D. When it has moved into long-term memory. 
23. All of the following are TRUE about long – term memory EXCEPT that 
A. it has a very large capacity. 
B. it can hold information. 
C. it is possible to put information into it through memorization. 
D. memorization is the only way that information can get there. 
24. the expression “on its own” in the last sentence can be best replaced by “..” 
A. by itself B. in it own time C. with its possessions D. in only one way 
25. It can be inferred from the passage that if a person remembers a piece of information for two 
days, this is probably. 
A. three phases of memeory B. the sensory memory 
C. the short-term memory D. the long-term memory 
(156150) Mark the letter A, B, C , or D on your answer sheet to indicate the correct answer to 
each of the following questions 
26. Not only.the exam but she also got a scholarship. 
A. dis she pass B. she passed C. she has passed D. has she passed 
27. he was the first person.the room. 
A. entering B. to enter C. to be enter D. having entered 
28. Unfortunately, the company closed down because it couldn’t keep.with rapidly 
changing technology. 
 >> Truy cập trang  để học Toán – Lý – Hóa – Sinh – Văn – Anh – Sử - Địa tốt nhất! 5 
A. speed B. time C. fast D. pace 
29. The climate of China is similar in many ways to 
A. that of the United States B. which of the United States 
C. the United States D. this of the United States 
30. Western women are more  than Asian women. 
A. depend B. independent C. independently D. dependence 
31. The twins look so much alike that no one canthem. 
A. take/ apart B. tell/ away C. tell/ apart D. take/ on 
32. The teacher always.that the students make an outline before writing a complete essay. 
A. reports B. recommends C. tells D. says 
33. I have no patience with gossips. What I told Bill was a secret. Heit to you. 
A. mustn’t read B. shouldn’t have repeated 
C. mustn’t have repeated D. shouldn’t read 
34. ..he was kidnapped by the Iraqui guerrillas yesterday has been confirmed. 
A. That B. What C. If D. Unless 
35. Air pollution poses a..to both human health and our environment. 
A. jeopardy B. difficulty C. problem D. threat 
36. The people whothe survey said that they had examined over 1,000 accidents. 
A. gave B. proceed C. set D. conducted 
37. The teacher had some exercise.at home yesterday so that he can correct them today. 
A. be done B. to be done C. being done D. done 
(156163) Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to 
indicate the correct answer to each of the questions 
Telecommuting is some form of computer communication between employees’ homes and offices. 
For employees whose job involve sitting at a terminal or word processor entering data or typing 
reports, the location of the computer is of no consequence. If the machine can communicate over 
 >> Truy cập trang  để học Toán – Lý – Hóa – Sinh – Văn – Anh – Sử - Địa tốt nhất! 6 
telephone lines, when the work is completed, employees can dial the office computer and transmit 
the material to their employers. A recent survey in USA Today estimates that there are 
approximately 8,7 million telecommuters. But although the numbers are rising annually, the trend 
does not appear to be as significant as predicted when Business Week published “The Portable 
Executive” as its cover story a few years ago. Why hasn’t telecommuting become more popular? 
Clearly, change simply takes time. But in addition, there has been active resistance on the part of 
many managers. These executives claim that supervising the telecommuters in a large work force 
scattered across the country would be too difficult, or, at least, systems for managing them are not 
yet developed, thereby complicating the manager’s responsibilities. 
It is also true that employees who are given the option of telecommuting are reluctant to accept the 
opportunity. Most people feel that they need regular interaction with a group, and many are 
concerned that they will not have the same consideration for advancement if they are not more 
visible in the office setting. Some people feel that even when a space in their homes is set aside as 
a work area, they never really get away from the office. 
38: With which of the following topics is the passage primarily concerned? 
A. An overview of telecommuting. B. The failure of telecommuting. 
C. The advantages of telecommuting. D. A definition of telecommuting. 
39: How many Americans are involved in telecommuting? 
A. More than predicted in Business Week. B. More than 8 million. 
C. Fewer than last year. D. Fewer than estimated in USA Today. 
40: The phrase “of no consequence” means 
A. of no use B. irrelevant C. of no good D. unimportant 
41: The author mentions all of the following as concerns of telecommuting, EXCEPT 
A. the opportunities for advancement. B. the different system of supervision. 
C. the lack of interaction with a group. D. The work place is in the home. 
42: The word “them” in the second paragraph refers to.. 
A. telecommuters B. systems C. executives D. responsibilities 
43: The reason why telecommuting has not become popular is that the employees . 
A. need regular interaction with their families. 
 >> Truy cập trang  để học Toán – Lý – Hóa – Sinh – Văn – Anh – Sử - Địa tốt nhất! 7 
B. are worried about the promotion if they are not seen at the office. 
C. feel that a work area in their home is away from the office. 
D. are ignorant of telecommuting. 
44: The word “reluctant” in the third paragraph can best be replaced by . 
A. opposite B. willing C. hesitant D. typical 
(156171) Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the 
other three in the position of primary stress in each of the following questions. 
45. A. economics B. conquerable C. capability D. optimistic 
46. A. enthusiastic B. durability C. civilization D. humanitarian 
(156174) Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best 
combines each pair of sentences in the following questions. 
47. The man wanted to get some fresh air in the room. He opened the window 
A. The man wanted to get some fresh air in the room because he opened the window 
B. The man opened the window in order to get some fresh air in the room 
C. The man got some fresh air in the room, even though he opened the window 
D. Having opened the window, the room could get some fresh air 
48. The plan may be ingenious. It will never work in practice. 
A. Ingenious as it may be, the plan will never work in practice 
B. Ingenious as may the plan, it will never work in practice 
C. The plan may be too ingenious to work in practice 
D. The plan is as impractical as it is ingenious. 
(156177) Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose 
underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following 
questions. 
49. A. thanked B. belonged C. cooked D. laughed 
50. A. chemical B. approach C. achieve D. challenge 
 >> Truy cập trang  để học Toán – Lý – Hóa – Sinh – Văn – Anh – Sử - Địa tốt nhất! 8 
HƯỚNG DẪN GIẢI CHI TIẾT 
Thực hiện: Ban Chuyên môn Tuyensinh247.com 
1 B 11 B 21 A 31 C 41 B 
2 D 12 C 22 B 32 B 42 A 
3 C 13 C 23 D 33 B 43 B 
4 A 14 C 24 A 34 A 44 C 
5 B 15 B 25 D 35 D 45 B 
6 A 16 C 26 A 36 D 46 B 
7 A 17 A 27 B 37 D 47 B 
8 C 18 C 28 D 38 A 48 A 
9 A 19 D 29 A 39 B 49 B 
10 D 20 C 30 B 40 D 50 A 

Tài liệu đính kèm:

  • pdfde_thi_thu_thpt_quoc_gia_mon_tieng_anh_nam_hoc_2016_2017_tru.pdf