Đề thi đề xuất THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2017 - Đề 02 - Sở GD & ĐT Yên Bái (Có đáp án)

doc 6 trang Người đăng duyenlinhkn2 Ngày đăng 02/07/2022 Lượt xem 284Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem tài liệu "Đề thi đề xuất THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2017 - Đề 02 - Sở GD & ĐT Yên Bái (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Đề thi đề xuất THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2017 - Đề 02 - Sở GD & ĐT Yên Bái (Có đáp án)
SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO YÊN BÁI
ĐỀ THI ĐỀ XUẤT
( Đề có 05 trang )
KỲ THI TRUNG HỌC PHỔ THÔNG QUỐC GIA
NĂM 2017
Môn Thi: Tiếng Anh
Thời gian làm bài 60 phút, không kể thời gian phát đề
ĐỀ 02
Marktheletter A, B,C, orD onyour answersheet toindicatethewordwhoseunderlinedpartdiffersfromtheotherthreeinpronunciationineachofthefollowingquestions.
Question 1: A. language	B. aviation	C. attraction	D. applicant
Question 2: A. against	 B. awful	C. award	D. ahead
MarktheletterA,B,C,orDonyouranswersheettoindicatethewordthatdiffersfromtheotherthreeinthepositionofprimarystressineachofthefollowingquestions.
Question 3: A. distraction	B. assignment	C. concentrate	D. economist
Question 4: A. globalization	B. intellectual	C. multinational	D. international
MarktheletterA,B,C,orDonyouranswersheettoindicatetheunderlinedpartthatneedscorrectionineachofthefollowingquestions.
Question 5:Vietnam is famous for many beautifulspots like Ha Long Bay, Sa Pa and Da Lat.
 A 	 B 	C D
Question 6:He is such a friend person. He greets me with a smile every time I see him.
	A	 B 	 C 	D
Question 7: Computers have made access to information instantly available justby push a few buttons.
	 A B C D
MarktheletterA,B,C,orDonyouranswersheettoindicatethecorrectanswertoeachof thefollowingquestions.
Question 8: It seemed an impossible task at times, but we carried on_____.
	A. regardless 	B. despite 	C. in spite 	D. in spite of
Question 9: Not until a monkey is several years old_____ to exhibit signs of independence from its mother.
	A. beginning B.does it begin C. and begin D. it begins
Question 10: Have you really got no money_______ the fact that you've had a part-time job this term?
	A. although 	B. in spite of 	C. because of 	D. in case
Question 11:Had the drought not lowered the reservoir the ancient village___________
	A. wouldn't be discovered 	B.wouldn't have been discovered
	C. can't have been discovered 	D. can't be discovered
Question 12: This section of the car park is_______ for visitors.
	A. private 	B. reserved 	C. given 	D. put
Question 13: No one died in the accident,________?
 	A. didn’t they 	B. did he	 C. didn’t he	D.did they
Question 14: We have had the roof of our house _______________
 	A. to replace 	B. replace C.replaced D. been replaced
Question 15: Did your brother go to France ? - No, our parents suggested that we_____ there at night.
	A. not go	B. not going	C. not to go	D. won’t go
Question 16: My daughter saw an elephant this morning but she ______ one before. 
A. had never seen 
B. has never seen 
C. never sees 
D. never had seen 
Question 17: Last week, my professor promised that he ______ today. 
A. would come 
B. will come 
C. comes 
D. coming 
Question 18: Not until ______ home ______ that he had taken someone else's bike. 
	A. he got/ he realized B. he got/ did he realize 
	 C. did he get/ he realized 	 D. he got/ he did realize
Question 19: I got impatient waiting for my turn to _________.
A. go out	B. set out	C. come out	D. work out
MarktheletterA,B,C,orDonyouranswersheettoindicatethemostsuitableresponsetocompleteeachofthefollowingexchanges.
Question 20:Chris is a university student. He comes to visits his professor, Mr. Brown, during office hours. Select the most suitable response to fill in the blank.
Chris: “Excuse me. I don’t want to interruptyoubut”
Mr.Brown: “	”
	A. What can I doforyou?	B. Certainly, how dareyou!
	C. Iquiteagree.	D. I have noidea.
Question 21:Wendy and Mark are university students. They are both living on campus. Select the most suitable response to fill in the blank.
Wendy: “How often did youwritehome?”
Mark: “	”
	A. I didn’t comehomeyesterday.	 B. I used to write home once aweek.
	C. My hometown is acoastalprovince.	D. Oh, I miss my hometown somuch.
MarktheletterA,B,C,orDonyouranswersheettoindicatetheword(s)CLOSESTinmeaningtotheunderlinedword(s)ineachofthefollowingquestions.
Question 22: As tourism is more developed, people worry about the damage to the flora and fauna of the island.
	A. fruits and vegetables	 B. flowers and trees 
	C. plants and animals	 D. mountains and forests
Question 23: It is such a prestigious university that only excellent students are entitled to a full scholarship each year.
	A. have the obligation to	 B. have the right to refuse 
	C. are refused the right to D. are given the right to
MarktheletterA,B,C,orDonyouranswersheettoindicatetheword(s)OPPOSITEinmeaningtotheunderlinedword(s)ineachofthefollowingquestions.
Question 24: Affluent families find it easier to support their children financially.
	A. Wealthy	B. Well-off	C. Privileged	D. Impoverished
Question 25: After five days on trial, the court found him innocent of the crime and he was released.
	A. benevolent	B. innovative	C. naive	D. guilty
MarktheletterA,B,C,orDonyouranswersheettoindicatethesentencethatisclosestinmeaningtoeachofthefollowingquestions.
Question 26: Tom has the ability to be a professional musician, but he’s too lazy to practice.
	A. He is able to practice music lessons professionally though he is lazy. 
	B. As a professional musician he is not lazy to practice music lessons.
	C. He is talented but he’ll never be a professional musician as he doesn’t practice.
	D. Though practicing lazily, he is a professional musician.
Question 27: The book costs $15,50 but I have only $14,50.
	A. I have more than enough money to pay for the book. 	
	B. The book costs a little more than I have with me.
	C. I have just enough money to pay for the book. 	
	D. I need a few more dollars to pay for the book.
Question 28: If I hadn’t had so much work to do I would have gone to the movies.
	A. I never go to the movies if I have work to do.	
	B. I would go to the movies when I had done so much work.
	C. A lot of work couldn’t prevent me from going to the movies.
	D. Because I had to do so much work I couldn’t go to the movies.
MarktheletterA,B,C, orD onyour answersheettoindicatethesentence thatbestcombineseachpairofsentencesinthefollowingquestions.
Question 29: In spite of heavy rain, my brother went to work.
	A. In spite it rained heavily, my brother went to work.	
	B. Although it rained heavily, my brother went to work.
	C. Despite it rained heavily, my brother went to work.	
	D. Though rain was heavily, my brother went to work. 
Question 30: Much as I admire his courage, I think he’s foolish to do such a thing.
	A. Though I admire him, I think his courage is foolish.
	B. Though I admire his courage, I am a foolish to do such a thing for him.
	C. Although I admire his courage, I think he’s foolish to do such a thing.
	D. Although I admire his courage, he’s a foolish to do such a thing.
ReadthefollowingpassageandmarktheletterA,B,C,orDonyouranswersheettoindicatethecorrectwordorphrasethatbestfitseachofthenumberedblanksfrom31to35.
	All life is sound. We are constantly surrounded by sounds and noises (31)______ by nature and everything in it. For thousands of years man has been speaking and singing, and thanks to his wonderfully constructed ear, perceiving sounds and noises, although they are but a small part of the inconceivable wealth of sounds filling the universe. Children everywhere and without (32)_______ are born with musical abilities with voices, and with hearing. The difference lies merely in what they do with these gifts. That (33)_______ according to temperament upbringing nationality, and time. Nature itself is full of sound, full of music. Musical sounds existed millions of years before there was a human ear to hear them the soft bubbling of the water, the roll of thunder, the whistling and rustling of leaves in the wind and who knows how many other audible manifestations of nature. Man was born (34)_________ a world of sound. Thunder filled him with fear and became a symbol of supernatural powers. In the roar of the wind he heard the voices of demons. Dwellers at the seashore (35)__________ the temper of the gods by the sound of the waves. Religious rites and music were inseparable at the dawn of humanity.
Question 31: A. found	B. heard	C. produced	D. existing
Question 32:A. exception	B. doubt	C. consideration	D. preparation	
Question 33: A. depends	B. forms	C. varies	D. differentiates
Question 34:. A. with	B. from	C. in	D. into
Question 35: A. terrified	B. touched	C. judged	D. heard
ReadthefollowingpassageandmarktheletterA,B,C,orDonyouranswersheettoindicatethecorrectanswertoeachofthequestionsfrom36to42.
	Experiments have shown that in selecting personnel for a job, interviewing is at best a hindrance, and may even cause harm. These studies have disclosed that the judgments of interviewers differ markedly and bear little or no relationship to the adequacy of the job applicants. Of the many reasons why this should be the case, three in particular stand out.
	The first reason is related to an error of judgment known as the halo effect. If a person has one noticeable good trait ,their other characteristics will be judged as better than they really are. Thus, an individual who dresses smartly and shows self-confidence is likely to be judged capable of doing a job well regardless of his or her real ability.
	Interviewers are also prejudiced by an effect called the primacy effect. This error occurs when interpretation of later information is distorted by earlier connected information. Hence, in an interview situation, the interviewer spends most of the interview trying to confirm the impression given by the candidate in the first few moments. Studies have repeatedly demonstrated that such an impression is unrelated to the aptitude of the applicant.
 	The phenomenon known as the contrast effect also skews the judgment of interviewers. A suitable candidate may be underestimated because he or she contrasts with a previous one who appears exceptionally intelligent. Likewise, an average candidate who is preceded by one who gives a weak showing may be judged as more suitable than he or she really is.
	Since interviews as a form of personnel selection have been shown to be inadequate, other selection procedures have been devised which more accurately predict candidate suitability. Of the various tests devised, the predictor which appears to do this most successfully is cognitive ability as measured by a variety of verbal and spatial tests. 
Question 36: The word “they” in line 6 refers to _______.
	A. applicants 	B. judgments	C. interviewers	D. characteristics
Question 37: The word “ this” in line 20 refers to _______.
	A. measure cognitive ability	B. devise personnel selection 
	C. predict candidate suitability	D. devise accurate tests
Question 38: This passage mainly discusses the _______.
	A. Judgments of interviewers concerning job applicants.	
	B. Inadequacy of interviewing job applicants.	
	C. Effects of interviewing on job applicants. 	
	D. Techniques that interviewers use for judging job applicants.
Question 39: According to the passage, the hallo effect _______.
	A. exemplifies how one good characteristic color perceptions
	 B. takes effect only when a candidate is well -dressed
	C. stands out as the worst judgmental error 
	D. helps the interviewer’s capability to judge real ability
Question 40: The word “hindrance” in line 1 is closest in meaning to _______.
 	A. assistance 	B. encouragement	C. procedure	D. interference
Question 41: The author mentions all of the following reasons why interviewing is not an accurate way to predict candidate suitability EXCEPT the _______.
	A. primacy effect	B. halo effect 	C. contrast effect	D. cognitive effect
Question 42:. The paragraphs following the passage most likely discuss which of the following?
	A. More information on the kinds of judgmental effects 	
	B. Other reasons for misjudgments of applicants
	C. Other selection procedures included in interviewing	
	D. More information on cognitive ability tests
ReadthefollowingpassageandmarktheletterA,B,C,orDonyouranswersheettoindicatethecorrectanswertoeachofthequestionsfrom43to50.
	Commuting is the practice of travelling a long distance to a town or city to work each day, and then travelling home again in the evening. The word commuting comes from commutation ticket, a US rail ticket for repeated journeys, called a season ticket in Britain. Regular travellers are called commuters.
	The US has many commuters. A few, mostly on the East Coast, commute by train or subway, but most depend on the car. Some leave home very early to avoid the traffic jams, and sleep in their cars until their office opens. Many people accept a long trip to work so that they can live in quiet bedroom communities away from the city, but another reason is ‘white flight’. In the 1960s most cities began to desegregate their schools, so that there were no longer separate schools for white and black children. Many white families did not want to send their children to desegregated schools, so they moved to the suburbs, which have their own schools, and where, for various reasons, few black people live.
	Millions of people in Britain commute by car or train. Some spend two or three hours a day travelling, so that they and their families can live in suburbia or in the countryside. Cities are surrounded by commuter belts. Part of the commuter belt around London is called the stockbroker belt because it contains houses where rich business people live. Some places are becoming dormitory towns, because people sleep there but take little part in local activities.
	Most commuters travel to and from work at the same time, causing the morning and evening rush hours, when buses and trains are crowded and there are traffic jams on the roads. Commuters on trains rarely talk to each other and spend their journey reading, sleeping or using their mobile phones, though this is not popular with other passengers. Increasing numbers of people now work at home some days of the week, linked to their offices by computer, a practice called telecommuting.
	Cities in both Britain and the US are trying to reduce the number of cars coming into town each day. Some companies encourage car pooling (called car sharing in Britain), an arrangement for people who live and work near each other to travel together. Some US cities have a public service that helps such people to contact each other, and traffic lanes are reserved for car-pool vehicles. But cars and petrol/gas are cheap in the US, and many people prefer to drive alone because it gives them more freedom. In Britain many cities have park-and-ride schemes, car parks on the edge of the city from which buses take drivers into the centre.
(Extracted from Oxford Guide to British and American Culture, Oxford University Press, 2000)
Question 43: Which of the following definitions of commuting would the author of this passage most probably agree with?	
	A. Travelling to work and then home again in a day within a rural district.
	B. Travelling for hours from a town or city to work in the countryside every day.
	C. Regularly travelling a long distance between one’s place of work and one’s home.
	D. Using a commutation ticket for special journeys in all seasons of the year.
Question 44: The word “repeated” in paragraph 1 most probably means______.
	A. buying a season ticket again.	B. happening again and again.
	C. saying something again.	 D. doing something once again.
Question 45: The passage mentions that many Americans are willing to travel a long distance to work in order to be able to live in ______. 
	A. quiet neighbourhoods	B. comfortable bedrooms C. city centres	D. noisy communities
Question 46: Which of the following is true according to the passage?
	A. The US has considerably more commuters than Britain.
	B. Commuting helps people in the US and Britain save a lot of time.
	C. Britain has considerably more commuters than the US.
	D. Both the US and Britain have a great number of commuters.
Question 47: Which of the following is NOT true about the London commuter belt?
	A. It surrounds London.	
	B. It is in central London.
	C. It is home to some wealthy business people. 
	D. It is like “bedroom communities” in the US.
Question 48: It can be inferred from the passage that dormitory towns in Britain are places where people______.
	A. stay for the night	 B. contribute to the local community
	C. are employed locally	D. take part in local activities
Question 49: As mentioned in the passage, commuters usually______.
	A. talk to each other during train journeys	B. go to work at different hours
	C. go home from work at different hours	D. cause traffic congestion on the roads 
Question 50: All of the following are measures to reduce the number of cars coming into town each day in the US and/or Britain EXCEPT______. 
A. traffic lanes for car-pooling	B. free car parks in the city centre
C. park-and-ride schemes	D. car-pooling/sharing
____________THE END___________
Họ tên thí sinh:..........
Số báo danh..........
CB coi thi số 1:........................
CB coi thi số 2: ................
ĐÁP ÁN ĐỀ - ANH 02
1B
2B
3C
4A
5C
6A
7D
8A
9B
10B
11B
12B
13D
14C
15A
16A
17A
18B
19C
20A
21B
22C
23D
24D
25D
26C
27B
28D
29B
30C
31C
32A
33
34D
35C
36D
37C
38B
39A
40D
41D
42D
43C
44B
45A
46D
47B
48A
49C
50B

Tài liệu đính kèm:

  • docde_thi_de_xuat_thpt_quoc_gia_mon_tieng_anh_nam_2017_de_02_so.doc